sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kouluprojekti Marketanpuistossa


Tämän hetkinen kouluprojektimme on rakentaa Liuskemestareille uusi näyttelyosasto Espoon Marketanpuistoon. Näyttelyosastolla on tarkoitus esitellä Liuskemestareiden kivituotteita ja niiden asennustapaa. Liuskemestareilla on liuskekiviä mm. ulos ja sisätiloihin, muureihin, aitoihin, julkisivuihin ja liuskekivikattoihin.

Marketanpuisto puolestaan on Suomen suurin piha- ja puistorakentamisen näyttelyalue ja siellä on esillä liki sadan yrityksen tuotteita. Puisto toimii samalla myös yleisenä virkistys- ja retkikohteena. Itse olen lapsesta asti käynyt siellä, sillä asuin reilut 15 vuotta kävelymatkan päässä puistosta. Eli aika hauskaa päästä nyt itse rakentamaan puistoa :D




Yllä on tekemäni suunnitelma alueelle. Suunnittelu on mielestäni tosi kivaa puuhaa, ja olenkin super-innoissani, kun tekemäni suunnitelma päätettiin toteuttaa! Näyttelyalueelle piti siis suunnitella toimiva tilankäyttö kulkuväylineen ja samalla pohtia, mitä kiveä käytetään missäkin kohtaa aluetta. Alueelle toivottiin myös laavua, jolle tehdään liuskekivikatto, eli senkin sain karkeasti suunnitella. Tosi siistiä ja jännää!!

Tässä muutama kuva lähtötilanteesta, eli Liuskemestareiden vanhasta näyttelyalueesta. Olemme tosin ehtineet kuvissa jo purkaa vanhaa kiveystä.







Kaadoimme osan puista pois ja veimme suuren osan istutuksista siirteeseen. Ryhdyimme myös kaivamaan tulevien kiveyksien alle tilaa eristeelle ja murskeelle. Mökki purettiin pois.




Ehdimme ajella koulun pikkukaivurilla muutaman päivän, kunnes siitä irtosi hydrauliikkaletku. Se korjattiin, ja sitten se irtosi toisesta kohtaa. Alueelle päätettiin siis tilata ammattilainen isoilla koneilla pistämään paikat sileäksi.





Nyt on siis päästy eristeiden asetteluun. Alimmaiseksi tulee suodatinkangas, joka estää maalajeja sekoittumasta keskenään. Suodatinkankaan päälle tulee lämmöneristeeksi Finnfoamia ja sen päälle mursketta.





Tässä vaiheessa siis ollaan, työ on ollut tosi mielenkiintoista, varsinkin kun on itse saanut suunnitella alueen. Istutussuunnitelmia ei olla ehditty tehdä vielä. Suunnitelmaan on tullut pieniä muutoksia, esimerkiksi alueen "keskellä" oleva pylväshaapa päätettiinkin säästää, mikä aiheutti sen, että korotettu istuskelualue siirtyy hieman sen alta pois. Minun tekisi mieli koko ajan piirtää suunnitelma uudestaan ja paljon tarkemmin. Se on kuitenkin open mukaan tarpeetonta. On normaalia, että työmaalla suunnitelmat elää.

Leppoista sunnuntaita kaikille, kerron tästä pian taas lisää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti